Gips dingen

20141020_153735    20141020_215609

Zelf heb ik nog niet (laten we maar niet nog nooit zeggen…) iets in het gips gehad. Maar nu met kinderen gaat er een nieuwe wereld voor me open.

Vorig jaar had Thijs zijn elleboog gebroken na een val van de schommel. Na een ijsje bleef hij heel zielig huilen. Een bezoek aan de HAP (natuurlijk gebeuren dit soort dingen eind van de middag) en ziekenhuis was de conclusie: gebroken. Gips erom, eerst 1 week zwaar gips en erna 2,5 lichter gips. Gelukkig was het toen weer gerepareerd. 1e gipsding overwonnen.

Afgelopen zondag waren de mannen aan het steppen in de tuin, Marcel zat bij de mini’s in de speelkamer en ik was aan het koken. Ze vallen wel eens meer met de step, maar blijkbaar kwam Stijn niet zo goed terecht…. Kusje erop, knuffel erbij en het was etenstijd.

S avonds heeft hij nog onder protest wat gelopen, maar het was snel bedtijd. Het werd een korte nacht, want hij had pijn en kon eigenlijk niet erop lopen. Ook de volgende ochtend wilde hij alleen getild worden en niet lopen. Heel vindingrijk had hij een loopwagen om zich te verplaatsen, maar daar hield het wel op. Tja, dan ga je toch maar bellen voor een afspraak bij de huisarts.

Ik kan je vertellen dat zo een bezoekje aan de huisarts een hele onderneming is…. Normaal zitten de mini’s in de buggy en lopen de oudste twee. Nu had ik de buggy en de loopmotor op de vrachtpatser van de bakfiets en konden we ook op pad. Thuis was er best wat gepiep en gehuil, maar bij de dokter was hij ineens muisstil. Niet heel handig bij een onderzoek van de knie, uiteindelijk ook enkel en been om zijn pijnklachten te achterhalen……

Vanwege het feit dat hij er echt niet op wilde lopen moesten er foto’s worden gemaakt. Helaas was het toen net 5 uur en was de poli in het ziekenhuis net dicht.

Dan maar snel naar huis, wat eten in elkaar flansen en erna naar het ziekenhuis. Ik kan nu wel zeggen dat s avonds naar de EHBO ernstig lang wachten is…. We kwamen om zeven uur aan en gingen om 10 uur weer weg. Met met een mooi gipsen been!! Er waren op de foto’s van de knie en later op de foto’s van boven en onderbeen geen breuken of scheurtjes te zien……., maar wel zat er vocht boven zijn knie.

Nou ben ik niet helemaal op de hoogte van het wel en wee van knie klachten, maar blijkbaar is vocht bij de knie en een weigering om erop te staan niet goed. En was de oplossing een week gips van lies tot teen!!!

Tja, daar heb ik wel even stilletjes om gelachen, maar heel handig is het niet! Vooral als een arts dan met een stalen gezicht zegt: hij krijgt bovenbeen gips voor een week en mag er niet op lopen. Een jongentje van 3,5 die een week niet mag lopen…..dat kan ik natuurlijk niet beloven! Dat snapte de dokter ook wel. Als hij erop gaat lopen, gaat het gips kapot. Dan mogen we terug komen en is misschien het gips niet meer nodig.

Kortom: immobiliseren van Stijn voor een week is goed voor zijn pijnlijke knie en betekent ook mobiliseren van mama. Een goede workout lichamelijk en geestelijk, lichamelijk met al het tillen en brengen van dingen om hem bezig te houden en geestelijk met het overtuigen dat het gips er nog niet af kan en bedenken van allerlei zittende activiteiten…..

Het gaat best goed, we zitten al op dag 2 met gips en die is op 4 uur na ook al bijna om! Gips dingen, blijkbaar hoort dat erbij voor een 2 x 2 tweelingmama. Alhoewel ik hoop dat de strippenkaart nu op is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s