Wintertijd

Vroeger,…. in de tijd zonder kinderen, betekende het verschuiven van de klok in het najaar een extra uur slapen, soms zelfs een extra uur in de kroeg. De afgelopen drie jaar hebben we daar een ander beeld van gekregen.

Je zou het grappig kunnen vinden, misschien moet ik dat ook maar doen. Op deze manier heb je toch mooi een hele lange zondag, we krijgen zomaar een uur cadeau. Rice and shine, het is zes uur (nieuwe tijd) en daarmee tijd om de dag te beginnen.

Oké , een poepbroek zo erg dat de billen rood zijn is ook niet lekker om verder mee te slapen. Een speentje en een aai over de bol kan wel even lekker zijn, erna gaat het ongemakkelijke gevoel van de billen toch weer een rol spelen. Het nadeel van twee kinderen op een kamer is dan dat zodra het licht aan gaat de andere helft van de mini’s ook wakker is.

Het hele verhaal wintertijd en zomertijd was vroeger heel noodzakelijk, het gaf een voordeel met het extra gebruik van daglicht. Wat in de tijd van geen elektriciteit en weinig elektriciteit voordeel gaf. Maar ik vraag me af hoe dat tegenwoordig zit, houden we niet een oude traditie in ere die eigenlijk geen voordeel meer geeft? Misschien alleen maar nadelen?

In deze tijd heeft het toch eigenlijk geen voordelen meer? Eerder wat verwarring (ging de klok nou vooruit of achteruit? voorjaar->vooruit) en ongemak (baby’s, kinderen en dieren moeten echt even een dag of soms een paar dagen wennen aan de verschuiving van dat ene uurtje).

Ach, laat ik het voordeel er maar van inzien,…… Het is zondag morgen: de helft is al aangekleed, alles is lekker aan het spelen. Laat ik zo het vers gebakken bananenbrood van gisterenavond maar lekker opwarmen. Tijd voor een groot zondagsontbijt met vers brood en fruit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s