Duplo dingen

Met sinterklaas heb ik me uitgeleefd in het maken van 2 mooie duplo tafels. (https://101dingenomtedoen.wordpress.com/2014/12/01/duplo-tafels/)  Hier wordt elke dag druk mee gespeeld. Het is een bouwplaats, een zwembad, een huis en natuurlijk ook een mooie baan voor auto’s die in de file staan 😉 Je kan blijkbaar niet vroeg genoeg beginnen met het oefenen van file rijden! Lars heeft de laatste tijd elke dag wel een moment dat alle auto’s keurig in een lange file gezet worden en langzaam verplaatst worden over het duplo tafeltje of in het raamkozijn.

Sinterklaas heeft buiten de duplotafels ook heel veel duplo gegeven. De duplo trein kan zelf rijden op de spoorbaan. (je moet natuurlijk wel eerst even de rails bouwen en de trein aanzetten ;-)) Dit is de grote favoriet van Thijs en Stijn. En eigenlijk ook wel van Lars, maar voor hem is het nog een beetje lastig om de rails te bouwen. De trein aanzetten gaat daarentegen prima.

Slaaptijd van Anne en Lars geeft een prima treinbaan bouwtijd voor Thijs en Stijn. Compleet met wissels, volgeladen treinen met alle poppetjes en dieren die er te vinden zijn en hoge stationsgebouwen. De nieuwste rage is het bouwen van een hoge treinrails. Je kan namelijk onder de rails blokken bouwen. Haha, dan komt ook het kind in mijzelf weer los!! Zie hieronder het resultaat van een bouwsel van mij met mijn oudste twee.

20150123_150036

De ultieme treinbaan op hoogte. De treinbaan ligt voor een deel op de leuning van de bank en we hebben geprobeerd om hem helemaal omlaag te bouwen tot op de grond. Haha, nog enkele blokken tekort……maar de trein reed er prachtig op!

Je bent nooit te oud om lekker even te bouwen en te spelen. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s