Meerlingendag in dierenpark Amersfoort

Afgelopen zondag was het weer zover. De jaarlijkse meerlingendag was dit jaar in dierenpark Amersfoort.

20150412_100956 Beren kijken

Wat een verschrikkelijk leuk concept is het van het NVOM. Eens per jaar in het voorjaar is er een pretpark of dierentuin die samen met de NVOM die dag organiseert. Je krijgt dan 50% korting op de entree prijs. Iets wat in een groot gezin wel prettig is, hierdoor wordt een dagje uit beter betaalbaar.

Vorig jaar zijn we voor het eerst gegaan. De oudste twee waren toen 3 en de jongste twee iets ouder dan een half jaar. Het was echt ontzettend leuk. Buiten dat je met je gezin op pad bent zie je ook allemaal andere meerlingouders. Het is heel grappig om gezinnen te zien die net als jij ook rondrijden met een grote wagen, die ook kinderen hebben waarvan je je afvraagt is het nou een of twee-eiig, die ook 101 dingen tegelijk doen om alle kinderen aandacht te geven.

Dit jaar was het in dierenpark Amersfoort. De voorpret begint al veel eerder dan de dag zelf. Eerst kan je al op de website van het park kijken met de kinderen. Vaak zijn er veel foto’s te vinden of zelfs filmpjes op internet. Het park gaat voor de meerling ouders al eerder open. Iets wat best fijn is met jonge kinderen, want tja…. de dag begint dan soms al eerder.

Uiteindelijk waren wij die ochtend niet zo vroeg, was het even stoeien om de vierlingwagen op de auto te krijgen en alle kinderen erin te zetten. Maar heerlijk op tijd kwamen we aan in het park.

20150412_083917 Met een volle auto hangt de vierlingwagen achterop de auto 😉

Wat een verschrikkelijk leuk park is dierenpark Amersfoort. Je kan op veel plekken een soort klim en klauter parcours door de kooi doen. (natuurlijk wel veilig boven of langs de dieren 😉 ) Ook zijn er op veel plekken ramen tot op de grond, zodat de kleine kinderen ook goed kunnen kijken. En natuurlijk een heel handige mis-niks-route, haha. We waren in eerste instantie tegen de richting in begonnen, maar zijn vrij snel toch de mis-niks-route gaan volgen. Allemaal dezelfde kant op, de bordjes volgend. Perfect, je hoeft geen plattegrond te lezen, lekker ontspannend.

20150412_095318 Klimmen en klauteren door de dierenkooi.

Ook dit jaar hoor je hier en daar, tjonge er zijn wel veel mensen met tweelingen……. haha, tja als eenling ouder ben je die dag wel even in de minderheid. Ook dit jaar heb ik genoten van het grote aantal meerling kinderwagens en een aantal drielingen gespot, maar doordat je minder aan het wachten in een rij bent voor een attractie spreek je minder ouders en zie je minder van de mensen om je heen.

20150412_135751 De mini’s met hun vriendinnetjes.

20150412_114449

Doordat de ramen van de kooi vaak tot op de grond waren heb je echt prachtig zicht op de dieren. De mooiste opmerking van de dag was bij de tijgers: “He, er zit glas voor….. ik kan hem helemaal niet aaien!!”

Het weer was zalig, de dag was hartstikke leuk, ik kijk al uit naar de meerlingendag van volgend jaar!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s