Evaluatiedingen

Het leven is echt veel leuker als de zon schijnt! Het lijkt wel alsof dingen minder zwaar lijken, alsof het makkelijker gaat. In zekere zin klopt dat laatste ook wel. Als de zon schijnt en er is buiten een aangename temperatuur dan hoef ik niet 4 kinderen in jassen, sjaals en mutsen te hijsen. Er hoeft geen regenkap op de bakfiets. Ik hoef mezelf niet in jas, sjaal en muts te hullen. Het fietst prettiger in de zon als in wind en regen. En je hoeft minder moeite te doen om de uren van de dag vol te maken. Het buiten spelen met zand (en eventueel water) en springen op de trampoline geeft minder mama-stress. Ik ben zelf door de schijnende zon ook vrolijker, kortom een win-win situatie.

Afgelopen weekend was een heel mooi weekend. Het leek er eventjes op dat onze avond uit wat minder leuk zou worden door een stevige regen en onweersbui….. We hadden oppas en plannen om bij het zomerspektakel te gaan genieten van de ondergaande zon, een drankje in onze handen en leuke muziek. Vlak voor de oppas binnen kwam onweerde het. Op het moment van binnenkomst van de oppas regende het nog. Na een kort praatje zijn we toch op pad gegaan. Het is tenslotte zonde om de vrije tijd niet te benutten. Aangekomen op het festival terrein hebben we ons in poncho uitgedost. Samen met de rest van de bezoekers, een bijzonder gezicht. Waarschijnlijk heeft iedereen wel nagedacht over zijn kleren, wat leuks aangetrokken, zich misschien opgemaakt en wat draag je uiteindelijk,….. een groot plastic gewaad! 😉 Het festival gevoel kwam al goed naar boven. Langzaamaan werd het droger en droger en de tweede bui van buienradar waaide zonder veel te druppelen over ons hoofd heen. Combineer dat met vrienden, wat drankjes en muziek en de avond is super.

Complimenten voor de organisatie van het zomerspektakel: een mooi ingericht terrein met houten vlonders, leuke aankleding en een super strak podium. Misschien volgend jaar nog een wat snellere biertap en toiletten op twee locaties op het terrein, dan zou perfect zijn 😉

http://zomerspektakelaanhetmeer.nl/

Zaterdag en zondag was het ook heerlijk weer. Buiten wat activiteiten met water, zand en wat speelgoed zijn de oudste twee nog op pad geweest naar het zomerspektakel. Springkussens, een ballonen clown, smicken en een meet-en-greet met Dora, Diego of brandweerman Sam: paradijs op aarde voor het kleine grut. Ik kijk alweer uit naar het volgende zomerspektakel en hoop voor nu dat de komende maanden er genoeg zonuren in de dag zitten. Wat regen ‘s nachts en voor de rest veel zon: het lijkt me geweldig!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s