Haak patroon poncho voor de pop of een pasgeboren baby

20150701_140835

Mijn bijna twee jarige dochter krijgt steeds meer interesse in haar pop. Langzaamaan krijgt de pop te eten, te drinken, een schone luier en mag het meekijken bij het voorlezen van een boekje.

Soms gaat de pop ook mee in de bakfiets als we de oudste twee naar school brengen. Het lijkt mij wel leuk als mijn mini samen met haar mini in dezelfde poncho in de bakfiets kan zitten 🙂 Het is dus tijd voor een mini poncho!

Ik heb het basis patroon van een poncho haken aangehouden.

https://101dingenomtedoen.wordpress.com/2015/04/23/haakdingen-gratis-haakpatroon-kinder-poncho-4-a-5-jaar/

De basis rand die ik opgezet heb was maar 48 lossen voor een poncho voor een kleine baby pop of pasgeboren baby maat 56-62. Sluit met een halve vaste.

1e ronde: Haak in elke losse een vaste. Sluit met een halve vaste.

Ronde 2: Keer elke ronde het werk. Haak 3 lossen en haak erna 2 stokjes in de vasten van de vorige ronde. Haak 1 losse en sla 1 vaste over. Het patroon is 3 stokjes in 3 vaste, 1 losse en 1 vaste overslaan en weer 3 stokjes in 3 vaste tot het einde van de ronde.

Ronde 3 – 6: Keer elke ronde je werk, haak 3 lossen en erna 2 stokjes tussen de stokjes van de vorige ronde in. Het patroon is 3 stokjes tussen de stokjes van de vorige toer. Op een kwart van de ronde haak je 3 stokjes, 1 losse en 3 stokjes tussen 1 set stokjes van de vorige toer in. Dit geeft straks de voorkant van de poncho.Dit doe je ook weer op driekwart van de toer. Dit geeft straks de achterkant van de poncho. Je haakt elke ronde setjes van 3 stokjes, behalve bij de voorkant en achterkant, daar meerder je met 3 stokjes, 1 losse en 3 stokjes.

Ronde 7: De rand van de poncho, hierbij keer je het werk niet meer. Haak een patroon van stokje, losse, stokje, losse in elke opening van de vorige toer. In de punten haak je een dubbele set, dus stokje, losse, stokje, losse, stokje, losse, stokje, losse in de opening van de punt van de vorige toer. Sluit met een halve vaste.

Ronde 8: Haak om elke losse van de vorige toer 2 halve stokjes. In de punten haak je een dubbele set, 2 halve stokjes, losse, 2 halve stokjes. Sluit met een halve vaste.

Ronde 9: Haak in elke steek van de vorige toer een vaste. Sluit met een halve vaste.

Ronde 10: Haak in 1 steek een stokje, losse, stokje, losse en sla erna 3 steken over. Herhalen tot het einde van de toer. Let op, in de punten verdubbel je deze set, dus stokjes, losse, stokje, losse, stokje, losse, stokje, losse. Sluit met een halve vaste.

Ronde 11: Haak in 1 steek een vaste en een half stokje. In de volgende steek een stokje. In de steek erna een stokje. In de steek daarna een half stokje en een vaste, sluit met een halve vaste. Herhaal deze set tot het einde van de toer. Let op dat het goed aansluit op de setjes van ronde 10. Je maakt nu mooie waaiertjes.

20150630_123624

Maak de poncho af met een paar mooie bloemetjes en wat blaadjes op de voorkant van de poncho en een vrolijk gevlochten lint in de hals.

Zo een kleine poncho haak je best snel in elkaar. Ik heb voor een andere poppenmoeder ook een mini poncho gemaakt bijpassend bij haar eigen poncho. Ik hoop dat de mini’s vaak de poncho aantrekken bij hun mini 😉

20150707_134635

Veel haakplezier 🙂

8 thoughts on “Haak patroon poncho voor de pop of een pasgeboren baby

  • Hallo Lindy,

   Ik heb haaknaald nummer 5 gebruikt. Dat geeft een wat soepel en luchtig resultaat. Als je een dichtere stevigere poncho wil kan je een haaknaald kleiner gebruiken en meer steken opzetten.
   groeten Lenneke

   Like

  • Dat zou zeker kunnen. Misschien is het nodig om wat meer lossen op te zetten.

   Met een kleinere maat haaknaald worden de steken wat dichter op elkaar en iets kleiner.

   Is het wat als je je resultaat straks post voor volgende haaksters?

   Groeten Lenneke

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s