Verhuizing in eigen huis

Het is even rustig geweest met het bloggen over de alledaagse dingen en het uitschrijven en uitproberen van haak patronen.

In huis was er echter genoeg te doen, want er is een hele verhuizing geweest. Alleen op de bovenverdieping, gelukkig 😉 Onze mannen hadden te weinig speelruimte op hun autobedden kamer. Een extra kamer erbij toveren is helaas niet echt mogelijk, maar een grote verhuizing van slaapkamers was wel een optie.

Vorige maand zijn we begonnen. Als eerste alle kleren verhuizen naar de nieuwe slaapkamers. Wij naar de baby slaapkamer, Anne naar de slaapkamer van Thijs en Stijn en Thijs, Stijn en Lars naar onze slaapkamer, kortom, iedereen in een nieuwe kamer. Overal spullen die een beetje in de weg staan, een georganiseerde chaos die langzaamaan weer opgeruimd is.

Erna hebben we voor  de mannen een prachtig boomhut bed laten bouwen bij Special Pink. http://www.specialpink.nl of https://www.facebook.com/pages/Special-Pink/638776222806443

Ze hadden wel een twee persoons boomhut bed in het assortiment, maar speciaal voor ons is er een driepersoonsvariant van gemaakt. Voor het mooie had de slaapkamer iets hoger mogen zijn, maar met op alle verdiepingen wat centimeters inleveren is het prima gelukt.

Voor nu is Lars nog wat jong om in het grote bed te slapen. Het kan wel, maar het is voor het slaapje ‘s middags nog wel erg lekker dat hij veilig in zijn ledikant ligt. ‘s Avonds met het verhaaltje voorlezen duiken hij en Anne wel op het onderste bed. De eerste avond is het nog een beetje aftasten of het wel een verstandige keuze is, drie boeven op 1 kamer….., maar het gaat heel erg goed. Lars is soms wat langer wakker ‘s avonds, maar houdt met zijn geklets niet zijn broertjes wakker.

Vooral Anne heeft erg moeten wennen en nog steeds zou ze het liefste op de kamer van de mannen slapen. Altijd samen, wat al begon in de buik werd vervolgd in de box, grondbox, wandelwagen, fietskar en op hun slaapkamer. Natuurlijk is het dan wel afkicken alleen op een kamer. Langzaamaan wordt Anne haar kamer steeds meer een meiden kamer met haar eigen spullen en heeft ze er ‘s avonds meer vrede mee dat ze in haar eigen kamer ligt.

Het thema van de stoere jongens kamer is een Robot thema geworden. Ik ben eerst uitgebreid op zoek geweest naar mooie stof met robot print. Dat was niet heel eenvoudig, maar ondertussen zijn er een aantal dekbedden, kussenhoezen en knuffels genaaid. Er zitten mooie robot stickers op de muren en op de kast. Nu nog de knuffel robot doekjes afmaken en de stoere jongens kamer is af!

Dat is wel anders als mama: het bedenken, opsporen op internet en uitwerken van de ideeën gaat tussendoor. Uitgebreid knutselen met alles over de huiskamer verspreid kan niet, want er zijn 8 kleine nieuwsgierige kinderhandjes die alles wel even willen bekijken en mee willen nemen. Hierdoor kost het iets meer tijd, maar stap voor stap raakt het steeds meer af.

Voor nu alvast de foto’s van voor en na, dat blijft tenslotte altijd leuk!

Voor:

20150721_101740 20150721_102110

Slaapkamer van Anne en Lars met 2 ledikanten

20150722_080309 20150722_080332 20150722_080348

Autobedden kamer van Thijs en Stijn

En na: (tenminste,… het eerste gedeelte van de kamers wat klaar is;-) )

20151008_110747 20151008_110435 20151008_110246

De stoere jongens slaapkamer

20151008_110337 20151008_110326

Middelste bed van Stijn, onderste bed van Lars en bovenste bed van Thijs.

20151008_110351

Het erin en eruit klimmen is soms nog een dingetje… en er staan nu kleerhangers en een plank ter voorkoming dat ze in hun slaap uit het slaapgedeelte draaien. Maar daar wordt aan gewerkt. Ook het verschonen van de bedden is een mooie mama-work-out 🙂 Die onderste twee bedden gaan goed, maar het bovenste bed is ook voor mij even klimmen! Onze mannen hebben een mooi klim en klauter bed waarin ze elk hun eigen gedeelte hebben en zich echt even kunnen afsluiten. Even de deurtjes dicht en genieten van hun eigen ruimte. Ik hoop dat ze er nog heel veel jaar in kunnen slapen 🙂

5 thoughts on “Verhuizing in eigen huis

 1. wat een super idee… Drie jongens in een slaapkamer? Fantastisch, al denk ik dat daar heel wat snode plannen zullen gemaakt worden 🙂 Kijk je ook eens naar mijn laatste blogberichtje want ik nomineerde je voor de liebster-award!

  Like

  • Ze zijn er nog steeds heel erg trots op. Het is geweldig dat ze meer speelruimte hebben op hun kamer, maar ook meer een eigen plekje hebben op hun bed.
   De luikjes gaan dan dicht en ze trekken zich even terug in hun eigen bed/huisje.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s