Evaluatiedingen: Smikkelen en smullen gecombineerd met oefenen met letters

Met de start van de kleuterschool kwam ook de start van zelf vriendjes maken. Nu zijn het niet meer de kinderen van familie en vrienden waar de twee oudste mee spelen, maar vriendjes uit hun eigen klas. Echte beste vrienden worden nog niet echt gemaakt. De contacten zijn nogal wisselend, alhoewel mijn mannen heel erg graag met meisjes spelen. Een enkel mannelijk contact, gecombineerd met vele vriendinnetjes uit de klas.

De eerste keer werd ik een beetje overvallen door het feit dat er vriendjes mee naar huis kwamen. Niets van te voren plannen en afspraken maken met de ouders. Gewoon een split seconde op het schoolplein: mag ik bij jullie komen spelen of het brutalere: ik kom vandaag bij jullie spelen. Meestal komt het wel uit, alhoewel de meeste play dates op mijn verzoek bij ons thuis is. Niet iedereen kan twee extra kleuters meenemen naar huis. Het logistieke halen en brengen geeft soms wat uitdagingen met ophalen rond etenstijd. Ook is het soms even wennen om een ander kindje in huis te hebben die uit nieuwsgierigheid alle kasten optrekt en overal even kijkt. Hmm, laat die kast maar dicht…. Oh nee, nog niet alles is opgeruimd 😉 Het is wel erg leuk om te zien wat een andere dynamiek er ontstaat met een vriendje te spelen.

Vandaag is Stijn gaan spelen bij een andere tweeling uit de klas. Thijs heeft nu het geluk dat, terwijl de mini’s slapen, hij alle aandacht even heeft. We hebben samen de tafel opgeruimd, koekjes deeg gemaakt, koekjes gebakken en zitten nu samen aan de tafel te wachten tot de koekjes klaar zijn. Hij aan de knutsel en ik aan de tik op mijn blog.

20151014_141938

20151014_142530 20151014_141945

De koekjes zijn prachtig versierd met letters en snoep spikkeltjes. Eerst heel lang zoeken naar de juiste letters voor de namen. Mama, de p heeft het rondje aan de voorkant toch? Oh nee, toch aan de achterkant. De d van Dikkie Dik heeft hem aan de voorkant. Prachtig! Het is nog lastig om te zien wat nu de voorkant van de J en S is. Hij schrijft graag nog alles in achterste voren schrift. Schrijven en lezen is nog lastig als je vier bent 🙂

20151014_141742

Hmm, de wekker gaat. Ik ben benieuwd hoe ze smaken en of iedereen straks zijn eigen naam kan ontdekken. Want de vriendjes komen met het thuisbrengen van Stijn ook nog hier even spelen en natuurlijk een koekje eten. Smikkelen en smullen in combinatie met letters gaat prima!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s