Evaluatie dingen: Mooie tijdsbesteding, zelf brood smeren!

Met de oudste twee op school is er meer tijd voor de kleintjes. Nou ja kleintjes,…. ze zijn alweer 2 jaar en 3,5 maand. Peuters dus, met eigen wil, zin om van alles te ontdekken en de eerste ervaring met die eigen wil en de frustratie die erbij hoort als dingen niet gaan zoals je zelf zou willen of niet mogen. Het zou fijn zijn als het spreken wat beter gaat. Die enkele woordjes van Lars en de woorden van Anne zijn fijn. Maar is niet altijd genoeg om uit te leggen wat ze willen. Gevolg, vooral van Lars zijn kant een behoorlijke stemverheffing, zeg maar gegil, gewijs en geschreeuw. Voor hem effectief genoeg, want meestal is het uiteindelijk toch duidelijk wat er moet gebeuren. Maar voor de omgeving is het wat minder. Pfff, wat uitputtend is dat schreeuwen.

De dag vult zich met de maxi’s wegbrengen naar school, een boodschapje, even rommelen in huis, wat buiten spelen met de loopfiets of wandelen, even springen op de trampoline, ga zo maar door. Het plan van Marcel en mij is om ze wat korter te laten slapen, want het nachtelijke roepen en schreeuwen van Lars is niet echt onze favoriet. Maar ja….. rond half 12 a 12 uur is het meestal wel op met de pret. Etenstijd dus! Maar dat dan het liefste rekken tot 1 uur zodat ze gelijk erna een tukje kunnen doen. Een kort tukje 😉

Vandaag heb ik ze zelf de boterham laten smeren. Haha trots dat ze zijn! De mini’s zitten graag op de stoelen van de maxi’s als deze op school zijn. Waarschijnlijk voelen ze zich dan ook groot. Nu mocht er dan ook zelf brood gesmeerd worden. Lees gekliederd! Het ging ook de mond in, op de wangen, op de tafel haha. De coördinatie is nog niet optimaal, dat komt vanzelf.

Ik weet niet wat precies een verschil is in karakter of het feit dat er verschil tussen een jongen en meisje. Lars ging eerst zoveel mogelijk zelf proberen te smeren en riep erna helpen. (klinkt nog als bobben ofzo…. haha, maar ik begreep het) Anne ging ook eerst zoveel mogelijk zelf smeren en was erna gefrustreerd dat het niet lukte. Compleet met gooien van haar mes, nog vol met boter, gevolgd door haar bord…… Uiteindelijk mag ik haar wel helpen, maar liever niet. Gelijk een lipje, boze blik en omdraaien in de stoel: duidelijke non verbale communicatie! Maar uiteindelijk gelukkig ook tevreden met de zelf gesmeerde boterham en een tevreden meisje.

20151109_120700 Lars

20151109_121048 Anne

Alles is gelukkig schoon te maken met een nat doekje. Normaal hoort dat ook bij het eten, maar zat het bijna tot achter de oren! 🙂 Ach, het is een mooie tijdsbesteding, dat zelf brood smeren.

2 thoughts on “Evaluatie dingen: Mooie tijdsbesteding, zelf brood smeren!

  1. Sacha says:

    Hahahaha, zo herkenbaar ;). Hier hoort zelf smeren (soms) bij de invulling van de creche. Zo ook het gevolg dat ze het thuis herhalen. En fel als ze zijn, mama mag pas helpen op hun teken, en o wee als je aangeeft dat er genoeg op zit. En aan het feit dat er soms geen tijd is voor zelf smeren hebben ze ook maling ;). Toch blijft het leuk om het plezier te zien.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s