Haakdingen: ananas omslagdoek

20151203_091334

20151203_102058

De sint heeft zijn cadeaus gebracht afgelopen weekend. Ook de haakpiet is deze sint periode druk bezig geweest šŸ˜‰

Ook meerdere haakfora zag ik prachtige foto’s voorbij komen van deze omslagdoek. Op http://www.creachick.nl/2015/08/omslagdoek-haken/ vind je een geweldig uitgeschreven patroon van deze mooie omslagdoek.

In het begin vind ik het even worstelen met zo een patroon. Dat duurt vaak tot halverwege de eerste omslagdoek, haha.

In de eerste poging had ik de vermeerderingen voor het begin van een nieuwe ananas niet alleen aan het begin en einde van de rij gemaakt, maar ook halverwege de rij. Dit gaf een onnodige vermeerdering. Ik zag in eerste instantie wel dat er iets anders was,….maar wat? Erna dacht ik dat dit niet heel erg op zou vallen, maar uiteindelijk heb ik de driekwart voltooide omslagdoek toch uitgehaald. Het was namelijk en erg zichtbaar en gaf plooien in de omslagdoek. Zonde dus.

De tweede omslagdoek ging een stuk soepeler. Het is als je het patroon door hebt een fijn patroon zo languit voor de tv šŸ˜‰ Helaas wilde ik hem voor mezelf in de zeer gehypte en daardoor uitgekochte oud roze Julia van Zeeman maken. In eerste instantie 4 bollen gevonden, later nog een bol bijgekocht, maar toch op het einde alsnog te kort. Hierdoor is mijn bovenrand niet helemaal zoals de bedoeling is, maar dat zie vooral ikzelf denk ik.

20151123_132417

Oeps,…. wol tekort!

Ik heb bij de grijze omslagdoek het patroon geƫindigd met een rij halve stokjes in elke steek. Helaas hier en daar wat te strak gehaakt, maar dat was een goed leermoment voor de tweede omslagdoek.

Deze heb ik geƫindigd bijna aan het einde van een ananas. Ik heb afgesloten met 2 rijen vaste in elke steek.

20151203_102102

Klein lintje dubbel gevouwen erop als label en 2 knoppen erop vastgezet. Hiermee kan je de omslagdoek makkelijker omdoen. Omslagdoek omdoen, 1 punt tussen omslagdoek en schouder. Andere punt vastzetten met de knoop. Nou is het misschien handiger om de knopen niet onder elkaar maar meer naast elkaar vast te zetten. Tijdens het dragen ga ik misschien mijn knopen nog verplaatsen….

Ook kan je de omslagdoek omslaan en de twee punten knopen. Hierdoor valt de omslagdoek korter en blijft hij goed zitten. Hier heb ik alleen nog geen foto van gemaakt.

20151203_102337

20151203_090947

4 thoughts on “Haakdingen: ananas omslagdoek

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s