Eindelijk, daar zijn ze!

Er zijn een aantal jaar geleden een paar ontsnapte parkieten rond het Zegersloot gebied komen wonen. Erg grappig om deze groene vogels te zien vliegen in de natuur. Blijkbaar is de omgeving vriendelijk genoeg en zijn ze uitgegroeid tot een grote groep groene vrienden.

Soms zijn ze in een zwerm bij elkaar en soms vliegen ze in paren in het rond. Niet alleen meer rond het Zegersloot gebied, maar  ook in de omringende wijken. Bij mijn ouders zijn er een aantal parkieten die de noten en zaden ontdekt hebben en als echte acrobaten onderste boven aan 1 poot genieten van de noten aan de waslijn. Geweldig om naar te kijken, lekker binnen aan de keukentafel met een warme kop thee in de hand.

Je snapt het misschien al, dat wil ik ook wel. Niet alleen voorbij vliegend, maar grappige capriolen uithalend op het balkon. Dat vereist actie in de zin van het inrichten van een aantrekkelijk paradijs voor parkieten en andere kleine vogels. De kerstboom ging begin januari de huiskamer uit en kreeg een nieuwe plek op het balkon. Gevolgd door een zelf geregen pinda lijn en wat vetbollen en pinda zakjes.

20160107_154959

20160113_101410

De grote kraaien, kauwen en meeuwen hadden al vrij snel door dat er wat te halen viel. Puck in grootste alertheid, activiteiten op het balkon. Het jacht instinct komt ineens naar boven. Vogel vlees bijna binnen pootbereik!

20160130_102920

Geduld is een schone zaak, …. het balkon is bijna leeg gegeten. Ineens zijn ze daar, twee groene parkiet vrienden, waarvan er eentje vrolijk onderste boven hangt aan de notenlijn. Ja!!! 🙂 Ik hoop dat ze alle vriendjes inlichten en binnenkort weer komen snacken.

20160218_135302

Ik heb alvast nieuwe pel pinda’s gehaald om het balkon weer extra aantrekkelijk te maken 😉 Welkom mijn groene vrienden!

3 thoughts on “Eindelijk, daar zijn ze!

 1. Caroline says:

  Gaaaaaaaaaaaf om te zien ! Daar kun je uren naar kijken, heerlijk ! Het zijn toch echt die kleine dingen soms….. Wel ongebrande pinda’s gebruiken hoor, voor de vogels. Die je in de supermarkt koopt zijn gebrand, dus voor mensen ! Da’s niet goed voor de vogels !!
  Fijn weekeinde !
  Groetjes,
  Caroline

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s