Halloween, ook een feest voor de kleintjes!

Gisteravond was het weer zover, eerst een verjaardag van de zoon van vrienden van ons en erna optocht en trick or treat in de wijk. Geweldig!!

Het hoeft van mij niet super spannend en eng te zijn. Ik vind het vooral leuk om het huis leuk te versieren, om outfits en dit jaar zelfs schmink voorbeelden te zoeken, om traktaties voor aan de deur te maken. Kortom: genieten van de gezelligheid die zo een feest biedt, een reden om iets met elkaar te vieren en te genieten.

Dit begint al een week van te voren, het versieren van ons huis met spinrag en een leuke spannende deurbel. Om de sfeer te verhogen hebben we dat buiten en binnen gedaan, haha. Vooral de deurbel binnen heeft veel gepraat en geroepen!

Ook zijn we druk geweest met het maken van traktaties aan de deur. Sommige dingen zien er zo leuk uit op internet. Het recept lijkt dan makkelijk,….maar oh… frustratie alom als het dan niet wordt zoals het moet worden.

http://www.laurasbakery.nl/halloween-oreo-spinnen/ Deze prachtige koekjes lukten helaas niet. 4 hongerige monden en 8 grijpgrage handen keken de misvormde spinnen uit mijn handen. Hmm, mama, zal ik dat pootje opeten? He, wat jammer dat hij breekt, he mam. Oh, die lust ik wel….. Zij vinden het niet erg hoor….. Maar ik vond ze er zo leuk uit zien en zo jammer dat het mij niet lukte…!

20161028_102157

De oreo koekjes braken, misschien iets te hard handig in het karretje gelegd met de kinderen? Ook een tweede en derde rol met andere gevulde koekjes waren gebroken, werkelijk waar elk koekje van de rol had een barst… Boodschappen doen met twee enthousiaste peuters is dan toch minder handig. Gelukkig lijken koekjes met smarties als ogen en getekende mond ook eng! 😉

http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R452250/enge-spinnen Deze lukte beter. Alhoewel dit een klusje is voor oudere kinderen of mama’s, want het knopen van de dropveters lukte mijn oudste duo niet.

De laatste traktatie werd lopende band werk met z’n vijven. De een scheurde een keukenpapier,  de jongste twee zorgden voor 4 spannende snoepjes, een ander knipte een stukje wol en ik zorgde dat het samen gebonden werd tot een spannend spook. Ze vonden het super jammer toen de kilo snoepgoed verpakt was 🙂

Na al die knutsels was het gisteren eindelijk tijd om ons te verkleden en te schminken. Het liefst worden ze alle vier tegelijkertijd geschminkt, zo spannend en leuk vonden ze het. Hihihi, de kwast kietelt. Brrr dat voelt raar, wat gebeurt er? Gebruik je wel glitters, mama. En ga zo maar door! Haha, tafel vol make-up en schmink en uiteindelijk 5 geschminkte hoofden, inclusief mezelf. Het feest kan beginnen! Happy Halloween allemaal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s