Evaluatiedingen: Pasen in aantocht, tijd om meer naar buiten te gaan!

Ondanks de niet zo strenge winter blijft het heerlijk als de eerste zonnestralen echt warmte gaan geven. De natuur gaat ontwaken en roept ons om meer naar buiten te komen. Heerlijk! Met kinderen is het naar buiten gaan in het koudere weer ook een must, even ontladen en een frisse neus halen. Maar zo in de eerste zonnestralen waarbij de temperatuur roept om de rits van je jas omlaag te doen en de muts thuis te laten is het wel erg lekker. Beetje wandelen met z’n allen of lopen met de kinderen op de loopfiets en fiets. Straks wordt het maken van grote stoepkrijt schilderijen ook weer leuk, ik heb er nu al zin in.

De bovenste plank van de kast is weer ingericht naar het seizoen, vrolijk met kleine kuikentjes en andere leuke paasdingen. Pasen valt dit jaar in hetzelfde weekend van de 5 jarige verjaardag van de oudste tweeling. Dit vieren we in het thema cowboys en indianen. Hierdoor wordt het huis langzaam aan een combinatie van paas thema en indianen thema. Haha van alles een beetje. Het cowboy thema zit nog vooral in het hoofd….

20160308_085704

Ook blijft verkleden geweldig 😉 Met het openen van de krat met paas spullen kwamen de diademen met paasoren ook tevoorschijn. Er lopen nu soms meerdere paashazen in het huis rond. Bij Hema nog even 2 nieuwe oren bijgekocht zodat we straks met z’n zessen verkleed kunnen als een paashaas.

Voorheen was Pasen vooral een extra lang weekend. Nu met de kinderen is het vieren van verschillende feestdagen en seizoenen een leuke bezigheid. Het begint al met de voorpret, met knutselen en het huis versieren. Keertje rondje bollen velden rijden en kijken naar de mooie kleuren is leuk en geeft mooie foto’s. Het lopen van een speurtocht met paaseitjes hebben we vorig jaar wel drie keer gedaan. Zo leuk vinden ze dat. Haha, dat gaat over een paar jaar vast veranderen, maar voor nu geniet ik er met volle teugen van. De volgende fase met uitslapen en een uitgebreid paas ontbijt lijkt me ook heerlijk. Dat is met onze vier kleine kinderen nog een toekomstfase 😉

20160308_085733

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s